top of page
Zoeken

AFSTANDSONDERWIJS BIJ (PREVENTIEVE) QUARANTAINE

In deze coronatijden kan onze school zich op vandaag nog sterk houden. We beseffen dat de situatie vlug kan veranderen en dat we zo van fase geel in fase oranje of rood kunnen terecht komen.

Als school gaat onze zorg uit naar de onderwijskundige ontwikkeling van onze kinderen. Ook van de kinderen die in (preventieve) quarantaine zijn. In het lager onderwijs starten we, voor kinderen die minstens een week wettig afwezig zijn wegens (preventieve) quarantaine, afstandsonderwijs op waarbij een aantal lessen per week live te volgen zijn via de computer thuis.


Omdat in het kleuter vaak ervaringsgericht gewerkt wordt, is de nood aan het filmen van de lessen minder hoog, toch willen we ook de kleuters in (preventieve) quarantaine niet op hun honger laten zitten.Ouders krijgen via mail een korte toelichting van het thema dat op dat moment in de klas wordt behandeld en krijgen een aantal basisactiviteiten die ze met hun kind thuis kunnen doen. Deze activiteiten zijn vrijblijvend en zijn louter bedoeld om de schoolse betrokkenheid tijdens de (preventieve) quarantaine hoog te houden.


Deze vorm van onderwijs is voor iedereen nieuw! In de ene klas zal de aanpak ook wat ruimer zijn dan in de andere klas. In het begin wordt dit ook wat aftasten en foutloos zal ons parcours niet zijn. We danken nu al iedereen die meestapt in het project!Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

コメント


bottom of page