top of page
Zoeken

CORONA-UPDATE NA ONDERWIJSOVERLEG

Nu het corona-onderwijsoverleg achter de rug is, kunnen we u inlichten over de komende onderwijsperiode in coronatijden. Zoals voorzien gaan de scholen maandag opnieuw open. Sciensano en het Ministerie van Onderwijs stellen dat scholen niet de motor van het virus zijn maar eerder het slachtoffer van besmettingen in de brede samenleving. De dreiging van de Britse variant nemen we dan ook zeer ernstig en daarom vragen we zowel aan kinderen en ouders om de huidige regelingen nog meer dan anders te willen respecteren:


Maatregelen voor de kinderen:


Maatregelen voor de ouders (bij het brengen en ophalen):


Maatregelen voor leerkrachten en medewerkers:


Ouders en kinderen die in de vakantie in het buitenland langer dan 48 u. in een rode zone waren, gaan verplicht in quarantaine en ondergaan twee testen. Tijdens deze quarantaineperiode krijgen de kinderen geen toegang tot de school. Dit kan pas na een negatief resultaat van de tweede test na zeven dagen. Als uw kinderen in het geval zijn, wil dan voor maandagmorgen directeur Luc verwittigen via 0476 47 95 29.


Ondertussen lopen in een aantal klassen de proeven verder, waarna we een rapport en digitale oudercontacten krijgen. Voor ons blijft het ook verder een onzekere periode. We denken niet te veel op lange termijn en passen ons aan aan de omstandigheden. Dit zal het geval zijn voor januari/gezondheidsmaand, de zeeklas van de tweede graad...


We houden u verder op de hoogte. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om directeur Luc te contacteren via directie@deooievaar.info of via 0476 47 95 29.

Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page