top of page
Zoeken

HEROPSTART LESSEN & PROEVEN LAGER

De impact van het coronavirus op ons leven, was zeer ingrijpend. Dit was niet anders voor ons onderwijs. Onze dank gaat uit naar iedereen die bij deze intense schoolperiode betrokken was. Basisschool De Ooievaar blijft terecht een sterke familie! Oprechte dank!

Ondertussen zijn we opnieuw met zijn allen op school. Hoe hebben we deze heropstart aangepakt en hoe meten we het effect van deze periode? Hierover willen we jullie in deze extra nieuwsbrief informeren. 

 

HEROPSTART VAN DE LESSEN

Voor alle klassen die heropgestart zijn, hebben we de eerste week zeer sterk ingezet op herhaling van alle leerstof die aan de hand van de filmpjes werd aangebracht. Daarna volgde in het lager een proef die peilt naar de kennis van de leerstof wiskunde, taal en in de derde graad Frans. Hierop volgde een overleg tussen klasleerkracht en zorgcoördinator met als doel eventuele zorgtrajecten op te starten of bij te sturen. Concreet zit elke leerling waarbij bepaalde leerstof onvoldoende gekend was, in een zorgtraject in de klas of binnen de zorgklas. Pas na dit alles zijn we gestart met het aanbrengen van nieuwe leerstof/activiteiten. We blijven tot aan de vakantie vooral inzetten op het verder inoefenen en vastzetten van de eerder aangeboden leerstof met hier en daar ruimte voor het aanbrengen van nieuwe leerstof. De nieuwe leerstof wordt sowieso begin september opnieuw aangebracht of verder ingeoefend en vastgezet.

 

PROEVEN VOOR HET LAGER


Op het einde van het schooljaar willen we weten waar onze leerlingen staan, voor zowel de leerstof uit het afstandsonderwijs, als de nieuwe leerstof. Via proeven doen we deze kennis op, zodat we voor iedereen afzonderlijk in september het schooljaar op een passende manier kunnen beginnen.  Onze proevenperiode zal er echter anders uitzien als andere jaren. Zo zullen we naast het aantal proeven ook de hoeveelheid aan vragen beperken. We bevragen de leerstof die na het afstandsonderwijs intensief werd herhaald en ingeoefend en de nieuwe leerstof die de voorbije weken werd aangebracht. Dit doen we enkel voor de vakken taal, wiskunde en in de derde graad Frans.  Voor de klassen L1A, L2A en L6A voorzien we een een uitgebreidere proevenperiode tussen 24 en 26 juni. Voor de klassen L3A, L4A en L5A baseren we ons op de proeven die net voorbij zijn, aangevuld met een beperkt aantal proeven over onder andere de nieuwe leerstof. Ook deze proeven zullen afgenomen worden tussen 24 en 26 juni. De komende periode zal je dus merken dat je kind zich thuis op deze proeven voorbereidt. 

 

NOG VRAGEN?


Binnenkort ontvangen jullie nog een extra nieuwsbrief omtrent de organisatie van onze oudercontacten. Zit je na deze nieuwsbrief nog met vragen? Contacteer ons via onderstaande contactgegevens:


Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page