top of page
Zoeken

HEROPSTART VAN DE LESSEN (BERICHT VAN DIRECTEUR LUC)

We zijn ondertussen een dikke week verder. De planning om voor de klassen L1A, L2 en L6A een aangepaste lesperiode op te starten vanaf 15 mei, met daarnaast permanentie voor welbepaalde doelgroepen begint vorm te krijgen. Hoe we de lessen zullen organiseren - een beperkt aantal volle dagen of meerdere halve dagen - is momenteel nog onduidelijk. Hiervoor zijn we momenteel in overleg met de scholen van de regio en baseren we ons op het draaiboek van de overheid. Volgende week donderdagavond geven we jullie hierop ons antwoord.

In deze nieuwsbrief vind je meer informatie over:

 1. Wat de uitgangspunten zijn waar we rekening mee houden bij de heropstart van de lessen.

 2. Welke veiligheidsmaatregelen vanaf maandag stapsgewijs ingevoerd worden met oog op de gedeeltelijke heropstart vanaf 15 mei.

 

UITGANGSPUNTEN BIJ HEROPSTART


Bij de heropstart van de lessen houden we rekening met onderstaande principes:

 1. De veiligheid van leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel.

 2. Optimale kansen om ALLE leerlingen in de nog resterende periode leerwinst te laten boeken en dit zowel vanuit de mogelijkheden van de leerlingen als van de leerkrachten. We zoeken naar een haalbare en resultaatgerichte combinatie van les op school, contractwerk voor de kinderen in de schoolpermanentie/thuis én les/contractwerk voor leerlingen die niet naar school en/of de schoolpermanentie komen.

 3. De mogelijkheden en beperktheden die de beide schoolgebouwen ons bieden.

 4. De medewerking van de ouders: meer en meer ouders gaan terecht opnieuw aan de slag binnen aangepaste, veilige werksituaties. 'Uitwerken' gaat gepaard met opvang voor de kinderen. De school biedt een permanentie aan op school voor welbepaalde doelgroepen, waaronder ouders die met zijn beiden buitenshuis werken en geen andere opvangmogelijkheden hebben. Wie hiermee slordig omspringt en zijn kind toch naar school stuurt, brengt de schoolorganisatie ernstig in de problemen: ons wordt gevraagd les te geven en permanentie te voorzien binnen 'bubbels' van 14 leerlingen met een vast lokaal, een vaste bank, een vaste leerkracht en waarbij we zowel tijdens het werken, spelen... 1,5 m afstand respecteren. Wij kunnen dit maar voor een beperkt aantal kinderen en daarvoor zijn ook de doelgroepen bedoeld.

 

STAPSGEWIJZE INVOER NIEUWE VEILIGHEIDSMAATREGELEN


Ondertussen schroeft de school de veiligheidsmaatregelen op in functie van de beperkte heropstart halverwege mei. Vanaf maandag voeren we stapsgewijs maatregelen in voor de leerlingen, leerkrachten, schoolmedewerkers en ouders:

 1. De schoolopvang splitsen we op in Brugseweg (leerlingen L3A, L4A, L5A en L6A) en Nieuwplaats (alle andere leerlingen).

 2. Er is toegang tot deze afdelingen via de hoofdpoort op de Nieuwplaats en de schoolstraat op de Brugseweg.

 3. Behalve leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel betreedt niemand de school. Er zijn telefoonnummers voor wie de school alsnog wil betreden.

 4. We wassen zeer veel onze handen: bij de aankomst en het verlaten van de school met handgel, voor en na de speeltijden (bij het toiletbezoek) en voor en na het eten met water en zeep.

 5. Oppervlakken die door meerdere mensen worden gebruikt worden regelmatig ontsmet.

 6. We blijven zoveel mogelijk de afstand van 1,5 m respecteren:

 • De bewegingsvrijheid van leerkrachten en leerlingen in de klas zal beperkt worden.

 • Speeltijden op een in vakken ingedeelde speelplaats voor een beperkt aantal leerlingen.

 • Op vele plaatsen in school verschijnen "wacht"stippen. Ook bij het brengen/afhalen van uw kind naar school. Voorzie hiervoor de nodige tijd.

 

TOT SLOT...


Er wordt van iedereen zeer veel gevraagd, binnen beperkte mogelijkheden, wat betekent dat de perfectie niet haalbaar is. Bij zeer velen is er de vaste wil om "zeer goed ons best te doen". Als we dit met zijn allen doen, ons richten op ieders belang/verantwoordelijkheid, uitgaan van het positieve en veel onze waardering uitdrukkelijk laten blijken aan mekaar, dan zullen we niet alleen dit coronavirus klein krijgen maar ook bijdragen aan een vredige en betere wereld dan voorheen! Vooruit dan maar!


Zit je na deze nieuwsbrief nog met vragen? Lees dan onze veelgestelde vragen op onze website of contacteer ons via onderstaande contactgegevens:

 • Algemene vragen: directeur Luc (directie@deooievaar.info)

 • Specifieke vragen lager: zorgcoördinator Hobie (zorglager@deooievaar.info)

 • Specifieke vragen kleuter: zorgcoördinator Lennie (zorgkleuter@deooievaar.info).

Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Kommentare


bottom of page