top of page
Zoeken

HEROPSTART VAN DE LESSEN (KLEUTER)

Vanaf dinsdag 2 juni start onze school met een volledige heropstart van de lessen voor het peuter, eerste, tweede en derde kleuter. Omdat we momenteel volop bezig zijn met de praktische organisatie sturen we jullie deze extra nieuwsbrief met belangrijke bevraging. Deze bevraging is cruciaal om onze praktische organisatie tijdig klaar te krijgen. Gelieve de bevraging voor woensdagmiddag 12.00 uur in te vullen.  In deze nieuwsbrief vind je: 

  1. Wanneer je kind les krijgt (en hoe je al dan niet de aanwezigheid van je kind bevestigt). 

  2. Hoe we het op school veilig houden voor iedereen. 

 

WANNEER MOET MIJN KIND NAAR SCHOOL KOMEN? EN WAAR KAN IK INSCHRIJVEN?


Op advies van het Ministerie van Onderwijs, starten we vanaf 2 juni voor het kleuter met een volledige heropstart van de lessen. Concreet komt je kleuter opnieuw elke dag naar school (zoals voor de coronacrisis).  De lessen gaan door in het gewone klaslokaal en bij de vertrouwde juf(fen)van je kind op afdeling Nieuwplaats.  We vragen om je kleuter zoveel mogelijk naar de les te sturen. Naar school komen biedt namelijk de beste garantie op een goede verdere ontwikkeling van je kind. Indien je je kind zonder reden toch thuis laat, word je gecontacteerd door de school en door het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). Wij weten graag welke kinderen effectief naar school komen en welke kinderen niet, daarom vragen we tegen woensdagmiddag 12.00 uur via de bevraging onderaan deze mail te laten weten of jullie kind al dan niet opnieuw de lessen zal meevolgen.  In geval van afwezigheid voor medische redenen vragen wij een medisch attest op. Bij het ontvangen van een medisch attest zal de school contact nemen met jullie om een verdere aanpak te bepalen.  We denken er eveneens aan om vanaf volgende week opnieuw warme maaltijden aan te bieden aan de kleuters. Ook hierover vind je een luik in de bevraging. De eindbeslissing is echter afhankelijk van de resultaten uit deze bevraging. 

 

HOE HOUDEN JULLIE HET VEILIG OP SCHOOL?


We blijven op school aandacht hebben voor de verschillende veiligheidsmaatregelen die ondertussen al een tijdje van kracht zijn. Deze werden ook uitgewerkt op kindniveau en prijken overal op onze school: 

  1. We ontsmetten bij aankomst en wanneer we naar huis gaan onze handen met handgel. Daarnaast wassen we telkens de handen wanneer we naar de speelplaats gaan en opnieuw in de klas komen. 

  2. De lichaamstemperatuur wordt bij het binnenkomen van de school gemeten. Dit kan wat vertraging met zich teweeg brengen. Kom dus tijdig naar school.

  3. Wie ziek is wordt gevraagd thuis teblijven. Wie ziek wordt op school, wordt afgezonderd uit de bubbel waarna ouders gecontacteerd worden. 

  4. Onze schoolinfrastructuur werd aangepast zodat er: op verschillende plaatsen eenrichtingsverkeer is, wachtstippen zijn aan de toiletten, kinderen met maximaal 2 kinderen het toilet binnen mogen, enkel nog toegang is voor kinderen en schoolteam... 

Wil je je kind al wat voorbereiden op de belangrijkste maatregelen die we hanteren op school? Dan kan je via de link hieronder onze posters met maatregelen op kindniveau downloaden. 

 

⚠️ DE VRAGENLIJST ⚠️


Via deze link vind je de bevraging rond de heropstart van de lessen. Vul één vragenlijst in per kind dat in het kleuter zit. Voor het lager volgt (afhankelijk van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad) een aparte vragenlijst in een aparte vragenlijst.  Gelieve deze vragenlijst voor woensdag 12.00 uur in te vullen. Indien jullie de vragenlijst niet invullen voor woensdag 12.00 uur, zullen jullie door ons gecontacteerd worden. 


In de loop van deze week zullen jullie nog een extra nieuwsbrief ontvangen over de effectieve heropstart. Zit je echter met een zeer dringende vraag? Contacteer ons via onderstaande contactgegevens:Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page