top of page
Zoeken

INSCHRIJVEN OPVANG OP SCHOOL EN AFHAALMOMENT SCHOOLBOEKEN

Wat we al enkele dagen vermoeden, werd woensdagavond bevestigd: na de paasvakantie zullen de lessen niet hervatten. Dit betekent dat we na de vakantie ons afstandsonderwijs hervatten. Hoe we dit onderwijs op onze school organiseren, kon je lezen in onze vorige nieuwsbrief van maandag 13 april 2020. Deze kun je hier nog eens nalezen. Alles uit de nieuwsbrief van 13 april 2020 blijft van toepassing.

In deze nieuwsbrief vind je nog informatie over volgende twee zaken:

  1. Afhaalmoment schoolboeken

  2. Aanvraag opvang op school

 

AFHAALMOMENT VOOR DE SCHOOLBOEKEN (K3 T.E.M. L6)


Zoals in onze vorige nieuwsbrief te lezen stond, starten we vanaf maandag met het aanbrengen van nieuwe leerstof via preteaching. Hiervoor zal je zoon of dochter enkele nieuwe boeken nodig hebben. We voorzien daarom op zaterdag 18 april 2020 een afhaalmoment op afdeling Nieuwplaats voor alle kinderen van het derde kleuter tot en met het zesde leerjaar.

We willen voorkomen met velen op hetzelfde moment op afdeling Nieuwplaats te zijn. Afhankelijk van de eerste letter van de achternaam van je kind(eren), kun je de boeken per gezin komen afhalen op volgende momenten:

  • Letters A t.e.m.H: van 9.30 uur tot 10.00 uur

  • Letters I t.e.m. P: van 10.00 uur tot 10.30 uur

  • Letters Q t.e.m. Z: van 10.30 uur tot 11.00 uur


Gelieve bij dit afhaalmoment met maximum één ouder en zonder kinderen te komen. Gelieve de afstand te respecteren, alle maatregelen strikt na te leven en een zak of doos mee te brengen om de schoolboeken in te steken. Gelieve tijdens het afhaalmoment niet te blijven praten met andere ouders en zo weinig mogelijk zaken aan te raken. Indien het regent kan ook een paraplu handig zijn.

 

AANVRAAG OPVANG OP SCHOOL 20 APRIL T.E.M. 24 APRIL

Je kan nu inschrijven op onze website voor de opvang op school voor de week van 20 april tot 24 april 2020. Inschrijven kan via de link hieronder. Let op! Inschrijven kan tot zondagochtend 10.00 uur.

Net als de weken voor de vakantie wordt er, op advies van de Nationale Veiligheidsraad, gevraagd zoveel mogelijk je kind thuis te laten. Enkel in uitzonderlijke gevallen dient de school in opvang te voorzien:

  1. Kinderen van ouders die in een cruciale sector werken.

  2. Kinderen in een kwetsbare thuissituatie.


Net als BKO 't Buitenbeentje vragen we voortaan aan ouders die in een cruciale sector werken - en gebruik willen maken van de noodopvang op school - een attest van de werkgever. Ouders met kinderen in een kwetsbare gezinssituatie werden/worden door de school zelf gecontacteerd.


Zieke kinderen mogen niet naar school komen. Indien je kind ziek wordt op school, word je als ouder gecontacteerd en gevraagd je kind zo snel mogelijk af te halen.

 

TOT SLOT...


Momenteel is er in de media veel te doen over een eventuele heropstart van de scholen. Dit brengt voor ons als school voorlopig nog veel vragen met zich mee. We hopen in de loop van deze week op al deze vragen een antwoord te krijgen van het Ministerie van Onderwijs om daarna de praktische organisatie van een eventuele heropstart vorm te geven. Zodra we hier als school meer informatie over hebben, zullen jullie als ouders een nieuwe nieuwsbrief ontvangen.

Zit je na deze nieuwsbrief nog met vragen? Bekijk dan zeker onze veelgestelde vragen op www.deooievaar.info of contacteer ons via onderstaande contactgegevens:

Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page