top of page
Zoeken

MONDMASKERPLICHT L5 EN L6

De coronacijfers in de samenleving, en dus ook in het onderwijs, gaan opnieuw de slechte kant uit. De maatschappij staat onder druk, vooral door de varianten die momenteel circuleren. Besmettingen die de school, de werkplaats, of thuis binnenkomen, verspreiden zich nu relatief snel. Het onderwijsveld neemt na overleg met virologen zijn verantwoordelijkheid met o.a. onderstaande maatregel:


Alle leerlingen van het 5e en 6de leerjaar basisonderwijs dragen uiterlijk vanaf maandag 22 maart tot aan de paasvakantie een mondmasker op school.

  • Het mondmasker wordt ook gedragen op de speelplaats.

  • Tijdens de les bewegingsopvoeding is er specifieke wetgeving. De L.O-leerkracht ziet er op toe dat dit correct verloopt

  • In de refter wordt het mondmasker enkel afgedaan tijdens het zitten om te eten.

Graag vragen we u

  • om dagelijks een nieuw mondmasker te dragen.

  • een paar reservemaskers mee te geven met uw kind, ofwel in zijn boekentas of in zijn/haar bank.

Met dit alles willen we er voor zorgen dat het schoollopen veilig kan verlopen voor het personeel en de leerlingen én dat we de basisscholen kunnen openhouden.


Aanleiding voor deze maatregelen zijn de recente cijfers (1-14/3) die de CLB's voor het onderwijs verzamelen. Daarin zit over de hele lijn - en vooral in het lager onderwijs - een stijging ten opzichte van de vorige periode (15/2 -28/2) zelfs wanneer je rekening houdt met het feit dat het aantal testen toenam en dat in de vorige periode 1 week krokusvakantie zat.

Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page