top of page
Zoeken

SCHOOLWERK KLEUTER EN LAGER 20 APRIL T.E.M. 24 APRIL

Je kan nu het schoolwerk van je kind voor de week van 20 april t.e.m. 24 april downloaden op www.deooievaar.info. Er is opnieuw een pakket voor het lager (contractwerken) en een pakket voor het kleuter (activiteiten) terug te vinden. Gezinnen die thuis geen printer hebben, kunnen het pakket van hun zoon of dochter komen afhalen maandag 20 april tussen 10.00 en 20.00 uur op afdeling Nieuwplaats. Ingang via de gele zijdeur.


Kinderen uit het derde kleuter tot en met het zesde leerjaar hebben voor dit schoolwerk een aantal nieuwe schoolboeken nodig. Hiervoor was gisteren een afhaalmoment op school. Voor wie de boeken van zijn kind toen niet kon ophalen, kan deze morgen (maandag 20 april) komen afhalen tussen 10.00 en 20.00 uur op afdeling Nieuwplaats. Gelieve hierbij de hygiënische maatregelen te respecteren!


In één van onze vorige nieuwsbrieven kon je al uitgebreid lezen over onze manier van werken. Hieronder nog eens een alle richtlijnen rond ons schoolwerk op een rijtje:

  • Nieuw is dat het schoolwerk bestaat uit een combinatie van herhalingsleerstof en nieuwe leerstof. Het maken van deze contractwerken is dus niet meer sterk aan te raden, het is een must om geen leerachterstand op te bouwen.

  • Het is niet de bedoeling dat je als ouder de nieuwe leerstof gaat uitleggen. Dit gebeurt door de klasleerkracht aan de hand van korte (zelfgemaakte) instructievideo's waarin de nieuwe leerstof wordt uitgelegd. Het gaat hierbij telkens om de essentie. Je kind kan aan de hand van deze video de leerstof min of meer zelfstandig verwerken. Als ouder kan je ondersteunen door in de buurt te blijven en te zorgen voor een rustige en gestructureerde omgeving, terwijl je kind zelfstandig aan de slag is. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kan het handig zijn om bij aanvang van een opdracht kort je kind op weg te zetten. Bedankt om dit te blijven volhouden!

  • Omdat het niet voor iedereen evident is om één computer met het hele gezin te delen, voorzien we een maximum van één filmpje per klas per dag. De filmpjes duren ongeveer een tiental minuten waardoor meerdere kinderen in een gezin in staat moeten zijn om één laptop te delen.

  • Omdat (online) zelfstandig leren een pak intensiever is dan les krijgen in de klas en omdat onze kinderen over het algemeen nog jong zijn, beperken we ons nog steeds tot anderhalf uur tot twee uur schoolwerk per dag met onze moet-taken. De richtlijn van het Ministerie van Onderwijs rond het voorzien van vier uur schoolwerk per dag is bedoeld voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Of je kind hier sneller of langer over doet, is sterk afhankelijk van wat je kind aankan. De contractwerken zijn een gulden middenweg voor al onze leerlingen.

  • Merk je bij je kind moeilijkheden met bepaalde leerstof? Noteer dit dan in het evaluatievakje op het contractwerk. Dit is en blijft erg belangrijke informatie voor de leerkracht. Indien jij en je kind volledig vastzitten, kan je de leerkracht contacteren via het mailadres dat vermeld staat op het contractwerk.


Heb je nog vragen over dit werk? Contacteer ons dan via onderstaande contactgegevens:

  • Algemene vragen: directeur Luc (directie@deooievaar.info)

  • Specifieke vragen lager: zorgcoördinator Hobie (zorglager@deooievaar.info)

  • Specifieke vragen kleuter: zorgcoördinator Lennie (zorgkleuter@deooievaar.info).


Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Commentaires


bottom of page