top of page
Zoeken
  • webmaster11246

Quarantaine BKO

Omwille van COVID-besmettingen sluit de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang.

Na overleg met het CLB en de medisch expert van de eerstelijnszone kan de school niet anders dan besluiten dat de kinderen die als hoog risico werden ingeschaald in de kinderopvang de komende zeven dagen in quarantaine moeten. Dit geldt zowel voor de kinderopvang als voor de aanwezigheid op school.

De kinderen dienen in principe niet getest te worden tenzij ze ziektesymptomen ontwikkelen.

Als kinderen toch getest worden, vermindert dit de duur van de quarantaine niet. De quarantaine kan slechts opgeheven worden na een tweede negatieve test die ten vroegste op dag zeven wordt afgenomen.

Gezien de uitbraak en de risicobepaling buiten de school gebeurde, gelden de adviezen van Kind en Gezin en/of het Vlaams Contactopsporingscentrum. Het heeft dan ook geen zin vragen met betrekking tot individuele situaties te stellen aan de school of aan het CLB.

Concreet:

-Wie bericht kreeg van de BKO, gaat 7 dagen in quarantaine en komt pas terug naar school op maandag 29/11/21. In de loop van maandag 22/11/21 nemen wij contact voor afstandsonderwijs.

-Alle andere kinderen komen naar school.Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comentarios


bottom of page