top of page
Zoeken
  • webmaster11246

Speelgoedinzamelactie

Beste (groot)ouders

Neem even de tijd om met je kind(eren) rond te kijken en te zien hoeveel speelgoed er in jullie huis aanwezig is.

Ik neem alle leer- en speelmateriaal uit mijn klas even voor ogen.

EN DAN……stel ik me even voor (heel kort maar want het is te erg) dat je alles kwijtgeraakt door overstroming. Dat alle spullen vol water en modder zitten en dat je ze moet weggooien. Hoe kan je als gezin en/of als school alles terug verzamelen, vraag ik me dan af.

In de voorbije zomer hebben we allemaal de beelden gezien vanuit Wallonië waar gezinnen – niet zover van ons- dit meemaakten. Dit jaar breng ik samen met mijn 3de kleuterklas het kerstverhaal “Het mooiste geschenk” in de kerstavondviering van vrijdag 24 december in de kerk van Poelkapelle.(om 18u)

Dit verhaal bracht me op het idee om een “korte” actie op touw te zetten. In het boek kiest kleine Irenus 3 stukken lievelingsspeelgoed dat hij wil schenken aan de “Nieuwe Koning van Vrede” maar schenkt die onderweg aan kinderen en mensen om hen te troosten.

Mag ik jullie vragen om in de week voor kerstavond met je kind(eren) alle speelgoed eens te bekijken. Laat ze 1 iets uitkiezen dat ze willen afstaan aan kinderen en scholen die veel verloren hebben. Dus niet een “afgedankt, kapot” stuk speelgoed maar iets wat ze “een beetje” zullen missen maar daarnaast ook beseffen dat ze een ander kind gelukkig gemaakt hebben. Schrijf samen met je kind(eren) een boodschap op een kaartje dat je erbij hangt.

Kom je naar de kerstviering dan mag je kind het gekozen stuk speelgoed zelf afgeven op dat moment. Kan je niet aanwezig zijn op 24 december dan mag je het speelgoed in de kerk zetten in de week van 20 tot 24 december. PAS OP: na die week stopt de actie ook. Waar gaat het naartoe? Tamara en Bart van ’t Ganzengoed Staden hebben eind september een actie opgestart voor Fraipont. Ik heb hen dan ook gecontacteerd en zij zullen ervoor zorgen dat het verzamelde speelgoed in de school en/of gezinnen van Fraipont terechtkomt.

Je kan meer over hun gedane actie zien op fb pagina “Amis de Fraipont” (zie link hieronder) https://www.facebook.com/Amis-de-Fraipont-106929748370358/

Alvast dankjewel voor jullie steun juf Griet Brusselle Tamara en Bart van ’t Ganzengoed


Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page