top of page
Zoeken
  • webmaster11246

Update coronamaatregelen

Bijgewerkt op: 11 jan. 2022

Beste ouders

Maandag gaan de scholen, na een helse periode, gevolgd door een verlengde kerstvakantie opnieuw open. We kijken er echt naar uit om opnieuw les te geven en dit liefst voltijds en met volledige klassen.


We kunnen wel niet ontkennen dat OMIKRON zal proberen om het ons moeilijk te maken tijdens de komende weken. Daartoe behouden de school en de overheid een aantal maatregelen met een aantal wijzigingen.


Op school blijven alle preventieve maatregelen van kracht: hygiëne, afstand, mondmasker (lager) en ventilatie Ook vermijden we zeker tot aan het krokusverlof alle binnenschoolse contacten met schoolexternen. Kinderen/leerkrachten die ziek zijn blijven thuis! Wie symptomen heeft blijft thuis én laat zich testen!


Er zijn wat wijzigingen wat betreft sluiten van klassen en quarantaine vanaf 10 januari tot aan de krokusvakantie

- De school zal in eerste instantie luisteren naar het advies van uw dokter.

- Doordat leerlingen in het lager een mondmasker dragen, worden klasgenoten van een besmet kind als laagrisicocontact beschouwd. Ook kleuters worden als een laagrisicocontact beschouwd, mits goede klasventilatie.

-Pas wanneer er in één klas 4 besmettingen zijn óf wanneer 25% van de klas besmet is, gaat de volledige klas meteen voor 5 dagen in quarantaine. -Als een leerling een hoog risicocontact had buiten de klas en daardoor in quarantaine moet, mag het kind wel uit quarantaine om naar school te gaan.

- Als een leerling een hoogrisicocontact had binnen het gezin, moet uw kind wel in quarantaine thuis blijven.

De ministers roepen ouders ook op hun kind sowieso, ook als het geen symptomen vertoont, zo dicht mogelijk vóór aanstaande maandag 10/1 te testen met een zelftest én om dat preventief elke week te doen tot aan de krokusvakantie. Zo kan een extra verdedigingsmuur opgeworpen worden rond de scholen. Voor specifieke doelgroepen geldt de verlaagde kostprijs van 1 euro voor een zelftest bij de apotheek.Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comentários


bottom of page