top of page
Zoeken

VOORUITBLIK HEROPSTART LESSEN & OPVANG OP SCHOOL

Vrijdagavond deelde de Nationale Veiligheidsraad ons mee dat de lessen voor he teerste, tweede en zesde leerjaar opnieuw zullen starten vanaf 15 mei 2020In deze nieuwsbrief willen we je dan ook graag informeren over deze heropstart. Je vindt eveneens een oproep omtrent het meebrengen van(school)materiaal naar de noodopvang


 

BERICHT VAN DIRECTEUR LUC: HEROPSTART VOOR HET EERSTE, TWEEDE EN ZESDE LEERJAAR


Onze school gaat in heropstart vanaf vrijdag 15 mei 2020 voor een beperkt aantal klassen: L6A, L1A en L2A. Voor de andere klassen blijft er onder bepaalde voorwaarden een noodopvang. Hiermee staat de school voor een allesbehalve eenvoudige uitdaging.

De regelgeving van de overheid is hoogeisend! Persoonlijk verwacht ik in de komende week nog aanpassingen. De groeperingsvorm van 10 kinderen, met vaste leerkracht in een vast lokaal, met daarnaast nog een noodopvang is een zware dobber op zowel infrastructureel gebied als op het gebied van personeel.

Je begrijpt dat er momenteel nog zeer veel vragen zijn. Om die vragen weg te werken, ga ik de komende weken verschillende keren in overleg met de gemeente, de verschillende scholen uit onze scholengemeenschap, onze preventieadviseur en ons schoolteam om ons zo goed als mogelijk voor te bereiden op de heropstart. Binnen de twee weken willen we jullie heel concrete antwoorden geven op al deze vragen, waarbij onze eerste zorg uitgaat naar de veiligheid en gezondheid van onze kinderen en leerkrachten.


 

OPROEP SCHOOLMATERIAAL OPVANG OP SCHOOL


Graag doen we een warme oproep om je kind van het nodige schoolmateriaal te voorzien wanneer het naar de noodopvang op school komt.  Voor het lager vragen we zeker volgende zaken mee te brengen: 

  • Eigen schrijfmateriaal: potlood, gom, balpen, groene balpen en kleurpotloden. Op die manier hoeven kinderen geen materiaal van elkaar te lenen. 

  • Eigen schoolboeken en contractwerk: je kind brengt het contractwerk en de boeken mee die het die dag nodig heeft. Zo hoeft je kind niet nog schoolwerk op een later moment af te werken.  

Voor het kleuter vragen we zeker volgende zaken mee te brengen: 

  • Eigen activiteitenbundel: je kind brengt zijn bundel met activiteiten mee naar school. Net als voor het lager, wordt er ook voor de kleuters in de voormiddag een werkmoment voorzien waarin ze aan de slag kunnen met hun activiteiten. 

Ook het meebrengen van een eigen lunchpakket, voldoende water en een koek of stuk fruit, blijft nog steeds van toepassing.


 

VRAGEN?


Zit je na deze nieuwsbrief nog met vragen? Lees dan onze veelgestelde vragen op onze website of contacteer ons via onderstaande contactgegevens:

Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page