top of page
Zoeken

ENKELE NIEUWE RICHTLIJNEN & HEROPSTART LESSEN

Binnen deze extra nieuwsbrief vind je als ouder meer informatie over volgende zaken: 

  1. Enkele belangrijke nieuwe richtlijnen (omtrent fietsen, handgel, middagtoezicht en gebruik van medicatie)

  2. Informatie over de heropstart van de lessen voor het kleuter, derde, vierde en vijfde leerjaar. 

 

BELANGRIJKE RICHTLIJNEN VOOR DE KOMENDE PERIODE


Hieronder volgen een aantal belangrijke richtlijnen voor de komende periode. Het gaat om kleine wijzigingen in onze aanpak door de steeds veranderende omstandigheden en om een extra benadrukken van reeds lopende maatregelen. Gelieve de volgende mededelingen goed te lezen:

  • Kinderen die dicht bij afdeling Nieuwplaats wonen, komen zo weinig mogelijk met de fiets. Dit omdat we merken dat de kinderen vaak de niet ontsmette fietsen aanraken tijdens het spelen op de speelplaats. Kinderen die toch met de fiets komen, zetten hun fiets voor de ijzeren poort.

  • Kinderen die enige vorm van pijnstillende- of koortswerende medicatie nemen, worden als ziek beschouwd en komen niet naar school. 

  • We merken dat een aantal kinderen hun handen geïrriteerd geraken door het vele wassen. Bij sommige kinderen ontstaan zelfs ontstekingen. Deze kinderen moeten geen handgel gebruiken bij het binnenkomen of verlaten van de school. We vragen dat de ouders voor deze kinderen passende 'zachte' handzeep en zalf voorzien. Ook de school zal voor deze kinderen passende handgel en zeep voorzien.

  • We merken dat niet alle kinderen het handen wassen of het gebruiken van handgel onder de knie hebben. Daarom doen we een warme oproep om ook thuis kinderen bij te staan bij het wassen van de handen. Zo merken we dat er nog te weinig wordt gewassen tussen de vingers. Ook wij vestigen hier verder de aandacht op.

  • Sinds de gedeeltelijke heropstart wordt middagtoezicht opnieuw betalend voor de kinderen die eten op school. 

  • We blijven aandacht vragen om je kind enkel naar de opvang op school te sturen als er echt geen andere opvangmogelijkheden zijn. Voortaan mogen kinderen opnieuw opgevangen worden door grootouders jonger dan 65 jaar (die deel uitmaken van jullie bubbel). 

 

HEROPSTART LESSEN VOOR KLEUTER, DERDE, VIERDE EN VIJFDE LEERJAAR


Vrijdagmiddag werd het heugelijke nieuws bekendgemaakt dat naar alle waarschijnlijkheid ook de lessen voor het kleuter, derde, vierde en vijfde leerjaar vanaf 2 juni kunnen hervatten. Een initiatief die we - na onze geslaagde heropstart van het eerste, tweede en zesde leerjaar - toejuichen! 

Belangrijk om te weten is dat het momenteel nog gaat om een voorstel die in de loop van de week wordt voorgelegd aan de Nationale Veiligheidsraad. Er is dus momenteel nog niets officieel.

We verwachten in de loop van deze week meer nieuws vanuit het Ministerie van Onderwijs. Zodra er meer duidelijkheid is over de verdere heropstart volgt een nieuwe nieuwsbrief. Hou dus de komende week jullie mailbox goed in de gaten. 

Ben je intussen benieuwd hoe de opstart van het eerste, tweede en zesde leerjaar is verlopen? Klik dan op de foto hieronder en kijk naar het videodagboek dat meester Frédrique mocht bijhouden voor het magazine Klasse.

 

VRAGEN?


Zit je na deze nieuwsbrief nog met vragen? Lees dan onze veelgestelde vragen op onze website of contacteer ons via onderstaande contactgegevens:

Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page