top of page
Zoeken

LAATSTE NIEUWS VOOR DE PAASVAKANTIE

De paasvakantie staat voor de deur en we hebben ondertussen drie weken afstandsonderwijs achter de rug. Voor de vakantie aanvat, geven we jullie graag nog een antwoord op onderstaande vijf vragen:

  1. Aan welk schoolwerk kan mijn kind tijdens de paasvakantie werken?

  2. Waar kan mijn kind tijdens de paasvakantie terecht voor noodopvang?

  3. Ik had een een algemene vraag over jullie werking, waar vind ik het antwoord hierop?

  4. Wat met de eerste communie en het vormsel?

  5. Wat na de paasvakantie?

 

SCHOOLWERK TIJDENS DE PAASVAKANTIE


Tijdens de paasvakantie krijgen de kinderen van het lager geen nieuw contractwerk en de kinderen van het kleuter geen nieuw activiteitenoverzicht. We zien deze twee weken als de uitgelezen kans om de contractwerken van de voorbije weken af te werken. Het is eveneens een moment om even tot rust te komen en te genieten van de kleine dingen.

Omdat we aan iedereen vragen (behalve de kinderen van het eerste kleuter en peuter) om alle contractwerken de komende weken af te werken, zijn alle overzichten, werkblaadjes en bijlagen via deze link te downloaden.


We blijven onze oproep herhalen om zeker met het gekregen materiaal aan de slag te gaan. Dit is en blijft het minimum om de leerstof te onderhouden en opnieuw vlot van start te kunnen gaan na deze corona-crisis.

 

OPVANG TIJDENS DE PAASVAKANTIE


Tijdens de paasvakantie wordt er noodopvang voorzien in BKO 't Buitenbeentje georganiseerd door de gemeente. Deze opvang is enkel voor kinderen van ouders met essentiële beroepen en kinderen uit kwetsbare gezinnen. Inschrijven voor deze noodopvang is verplicht en kan via mail naar: bko@langemark-poelkapelle.be. Door de flexibele en steeds veranderende werkuren van deze doelgroep kan men deze keer inschrijven tot de dag ervoor (indien nog plaats).


Indien je kind ziek is wordt er geen toegang gegeven tot de opvang. De koorts wordt steeds vooraf gemeten bij het binnenkomen.


Bij vragen kan u steeds pedagogisch medewerker Lieza Storme contacteren (057/49.09.38 – 0478/ 32.74.06 of lieza.storme@langemark-poelkapelle.be)

 

VEEL GESTELDE VRAGEN BEVRAGING


Jullie beantwoordden massaal onze bevraging rond het schoolwerk van je kind. Bedankt hiervoor! Zo zijn we als schoolteam instaat al onze kinderen tijdens deze periode van afstandsonderwijs goed op te volgen en waar nodig de nodige hulp en ondersteuning te bieden. We kregen ook een aantal vragen van ouders binnen over onze huidige manier van werken. Deze werden zoveel mogelijk beantwoorden en aangevuld in ons luik 'Veel gestelde vragen' op onze website. Ben je nog op zoek naar een antwoord op al je vragen? Surf dan snel naar www.deooievaar.info.

Zit je toch nog met andere vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via onderstaande contactgegevens:

  • Algemene vragen: directeur Luc (directie@deooievaar.info)

  • Specifieke vragen lager: zorgcoördinator Hobie (zorglager@deooievaar.info)

  • Specifieke vragen kleuter: zorgcoördinator Lennie (zorgkleuter@deooievaar.info).

 

DE EERSTE COMMUNIE EN HET VORMSEL


Zoals reeds eerder deze week verschenen is in de media, gaat de eerste communie en het vormel dit schooljaar niet meer door. Deze worden verplaatst naar het schooljaar 2020-2021. De eerste communie voor de kinderen die nu in het eerste leerjaar zitten, gaat door zaterdag 19 september 2020 om 15.00 uur in de kerk van Poelkapelle. Het vormsel voor de kinderen die nu in het zesde leerjaar zitten, gaat door zaterdag 3 oktober 2020 om 15.00 uur en dit opnieuw in de kerk van Poelkapelle.

 

WAT NA DE VAKANTIE?


Of de lessen opnieuw starten na de vakantie is tot op vandaag nog steeds onduidelijk. We wachten hierbij nog steeds op nieuwe richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en het Ministerie van Onderwijs. We verwachten deze richtlijnen in de loop van de vakantie. Zodra deze voor onze school voldoende duidelijk zijn, worden jullie opnieuw gecontacteerd via mail. Hou dus de komende twee weken je mailbox, onze website en Facebookpagina in de gaten.


Tot slot wensen jou en je kind(eren) graag nog het volgende toe...


Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page