top of page
Zoeken

VAN CODE GEEL NAAR CODE ORANJE

Zoals jullie ook in de media hebben vernomen, schakelt het onderwijs van code geel naar code oranje. Omwille van de veiligheid van iedereen, zullen we op onze school niet afwachten tot na de herfstvakantie om de aangepaste maatregelen toe te passen, daarom starten we maandag al volledig in code oranje. Voor onze school zijn er hierbij geen ingrijpende nieuwigheden. In deze nieuwsbrief herhalen we kort de kern van onze maatregelen en lichten we de nieuwigheden toe. 


 

BLIJVENDE AANDACHT VOOR MAATREGELEN BIJ DE KINDEREN

Bovenstaande maatregelen blijven voor de kinderen van kracht. Je handen ontsmetten/wassen is nog altijd het beste middel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We blijven dit dus ook veelvuldig vragen aan onze kinderen.

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is het goed ventileren van de verschillende ruimtes eveneens heel belangrijk. De ramen staan geregeld wagenwijd open om de klas goed te verluchten. De school investeerde ook in de aankoop van CO2-meters om een goede verluchting gericht op te volgen. 


 

BLIJVENDE AANDACHT VOOR MAATREGELEN AAN DE SCHOOLPOORT

Afstand houden van andere ouders, een mondmasker dragen, het eenrichtingsverkeer volgen en niet blijven praten na het brengen of ophalen van je kind blijven essentiële zaken om het aan de schoolpoort veilig te houden. We blijven dan ook vragen om aandacht te hebben voor deze maatregelen.


 

AANGEPASTE REFTERWERKING PER KLASGROEP

Voortaan eten de kinderen in de refter binnen hun eigen klasgroep. Het lager eet binnen code oranje in beide refters op afdeling Nieuwplaats. Het kleuter verhuist in code oranje naar de Poelkring. Ook nu mogen we onze kinderen een warme maaltijd blijven aanbieden.


 

EXTERNEN OP SCHOOL

Essentiële derden blijven welkom op de school. Het gaat hierbij om medewerkers die belangrijk zijn voor de goede werking van de school. Zo blijven ondersteuners, logopedisten... nog steeds welkom. Uiteraard houden ook zij rekening met de maatregelen op school. Ouders vallen niet onder essentiële derden en dienen vooraf de school te contacteren om een afspraak te maken. Bij voorkeur gaan oudercontacten zoveel mogelijk digitaal door. 


 

(KLAS)UITSTAPPEN OPGESCHORT

Alle (klas)uitstappen waarbij beroep wordt gedaan op externen en/of vervoer door vrijwilligers worden voorlopig opgeschort. De meest recente kalender kun je steeds downloaden op onze website. De zwemlessen van het lager mogen momenteel blijven doorgaan zoals voorzien. 


 

NOG VRAGEN?

Onze veelgestelde vragen op www.deooievaar.info werden aangepast naar code oranje. Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Contacteer ons dan via onderstaande contactgegevens:

Recente blogposts

Alles weergeven

Vervanging juf Sabrine

Beste ouders Beste allemaal Eerder lieten we u weten dat juf Sabrine in ziekteverlof gaat voor ongeveer een 6-tal weken. Dit ziekteverlof gaat volgende week woensdag in. Juf Sabrine wordt vervangen do

Comments


bottom of page